fredag 22. februar 2008

Lundehundene på kennel Vinterskogen




Vi har for tiden 8 lundehunder boende hjemme på kennel Vinterskogen. Gamle Leika, Herkules og Frida utgjør veteranene våre, mens den yngre garde består av Ranja, Senja og Frodo. Dette året bor også Ylva og Frikk her på Tangen, mens vår eldste datte Maren går på Folkehøgskole på Bakketun, ekstremsport Australia. Det er litt mye å ha hele 8 voksne lundehunder i huset, vi må bytte på med å ha dem inne i stua. Heldigvis har vi en stor luftegård med eget hvilerom til hundene, og vi er veldig mye ute på tur med dem. Og det er virkelig moro å gå tur med hele gjengen og se dem utforske huler og hi, og leke seg sammen.




Akkurat nå har vi også en liten valp. Han heter Foss, og skulle slett ikke vært førdt. Foss er sønn av Leika og Herkules. Da vi hadde løpetid på lundehunden i høst, ble herkules ved et uhell sluppet inn til Leika. Han er jo usedvanlig rask på det amorøse området, så i løpet av ti-femten sekunder mens jeg fumlet med gummistøvlene, var skaden skjedd. Vi kontaktet veterinæren og tok en angre-sprøyte. En ny tye, som visstnok ikke skulle ha bivirkninger.....neivisst, ingen bivirkninger, det ble derimot en riktig fin valp......




Når først skaden er skjedd, så er det jo et hell at kombinasjonen Leika og Herkules har vist seg å gi meget fine hunder, friske og mentalt sunne. Jeg renger med at lille Foss etterhvert får en ntt hjem hos noen som har lyst til å bruke ham i avl.

1 kommentar:

Tonje sa...

Lille Foss var ufattelig søt!